Ciprusi lovagavatás New Yorkban, az ENSZ székház kápolnájában (United Nation's Chapel) 1972

2011. december hónapban nagy meglepetésben volt részünk, amikor megtudtuk, hogy rendkívül fontos és értékes dokumentumokat tartalmazó küldeményt kapott amerikai lovagtársunk, Sir Karl de la Guerra – a Szuverén Ciprusi Rend lovagja. (A dokumentumok megtekinthetőek ide kattintva...)

A dokumentumok Sir John Stanley Carey amerikai lovagtársunk avatási ceremóniájára vonatkoznak, amelyet H.M.E.H. The Most Reverend Lorenzo Michael de Valitch – a Szuverén Ciprusi Rend egykori Nagymestere celebrált 1972. március 1-jén New Yorkban, az ENSZ palota házi kápolnájában. S az avatási díszfogadás a New York Yacht Club különtermében történt a népes család és vendégsereg részvételével. Sir John Stanley lovagtársunk már nincs az élők sorában, de fia John S. Carey Jr. megőrizte az édesapjának fontos lovagi jelképeket, iratokat és fényképeket. S miután rátalált a Szuverén Ciprusi Rend honlapjára, felvette a kapcsolatot a szerkesztőséggel és eljuttatta hozzánk az érdekes és szinte történelminek tekinthető anyagok fényképeit, amelyeket most megosztunk lovagtársainkkal.

 

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani John S. Carey Jr. úrnak a nemes gesztusért, amellyel nagy örömet okozott Lovagrendünk tagjainak és lehetővé tette, hogy megismerjük Lovagrendünk újkori történetének egy újabb szeletét, amikor a Rend aktív tevékenységet folytatott az Amerikai Egyesült Államokban és nagyszerű tagokkal büszkélkedhetett.

2012. február 3.

Data Privacy Statement