Nemzetközi Szent Lázár Unió (CSLI) avatás Bécsben a Szuverén Ciprusi Lovagrend részvételével

2012. október 13-án a Nemzetközi Szent Lázár Unió (Union Corps Saint Lazarus International) egyik legnagyobb avatási ünnepségére került sor. Ez alkalommal a kiválasztott helyszín Bécs egyik legszebb és leglátogatottabb kerületében található Rudolfsheim plébániatemplom volt, amelynek különlegessége, hogy az 1898-ban épült templom leginkább egy középkori katedrálisra hasonlít.

A Lazarus Union Music Corps, - a CSLI saját zenekara tradicionális zenével fogadta a vendégeket. Számos delegáció és társrend képviseltette magát a ceremónián, köztük a Szuverén Ciprusi Lovagrend,  a Máltai Lovagrend (KMFAP) és az Ordo Hungariae rend is.

A körmenetet a különböző társszervezetek és történelmi katonai csoportok alkották, amely után a színes zászlókkal és patinás jelképekkel feldíszített templomban szent misével folytatódott az ünnepség.

  

A ceremóniamester köszöntése után hat dáma- és lovagjelölt beiktatására került sor, amelyet számos kitüntetés kiosztása követett a CSLI tagjainak kiemelkedő karitatív munkájáért.

    

Továbbá átadásra került 23 szervezet részére egy-egy zöld hímzett zászlószalag – a „Barátság és Testvériség” jelképe, amelyet az összes zászlóra feltűztek a kölcsönös barátság jegyében.

 

Eme jelképet vette át a három Lovagrend képviselője is: a Ciprusi Lovagrendet H.G. Prof. Popper György, a Máltai Lovagrendet Sir Benedek László, és az Ordo Hungariae-t Dáma Nagyné Balogh Éva képviselte.

 

Az ünnepséget követően a delegációk képviselőit szeretetvendégségre invitálták a templom imatermébe.

2012. november 14.

Data Privacy Statement