Tisztelgés a hősök emléke előtt - Schmuck Andor, az MSZDP elnöke, a Máltai Lovagrend (KMFAP) lovagja látogatást tett New Yorkban, a Ground Zero 9/11 emlékhelyen

"A Ground Zero mai üzenete, hogy a nemzetközi terrorizmus elleni fellépés közös felelősségünk" – jelentette ki Sir Schmuck Andor, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) lovagja - aki látogatást tett a new yorki Ground Zero 9/11 emlékhelyen.

Sir Schmuk Andor elhelyezte a nemzeti színű szalaggal díszített koszorút az egykori ikertornyok helyén álló emlékparkban a Túlélők Fája előtt. A napjainkra már több méteres fa - amelyet 2001-ben épületek maradványai alatt szinte teljesen elégve találtak – a túlélés szinonimájává és az emlékhely központi jelképévé vált.

Itt adta át Sir Schmuck Andor Pnina Michelson-nak, az intézmény képviselőjének azt a kötetet, amelyben több mint ötszáz magyar polgár, tűzoltók, civil egyesületek - közöttük a Szuverén Ciprusi Rend is – gyűjtötték össze gondolataikat, részvétnyilvánításaikat és személyes üzeneteiket a terrortámadás áldozatainak hozzátartozói, barátai, valamint a város lakói számára.

A könyv az emlékmúzeum kiállítási tárgya lesz, amelynek ünnepélyes megnyitójára 2014-ben kerül sor.

(Az üzenet megtekinthető a dokumentumra kattintva)

Data Privacy Statement